Honda CX 500 Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello Everyone, As My first post i shall do my best to explain My problems


I have got a 1984 A Reg Cx500C That i had converted into a trike a few years back.

The problem started at the end of last year when the Alternator failed, I had had the Alternator Re-wound, the 2 Fixed Pulsars have been Renewed, the Advance Pulsar assembly has been Renewed and checked, i have tried 2 different CDI units (Both are In working order), all the Electrics have been checked and tested and are working fine . . . . . .

My bike has been stood still for 6 months with Approx 1/2 Gallon of fuel in, But everytime i fix one part and put it all back together agian and Switch her on, It starts but wont run above 3500 RPM approx (although its runs smoothly below) . . . . . it Missfires, cough, splutters and struggles to go any further through the revs . . . . .




So if anyone has any ideas, Feedback would be very muchly appreciated . . . . .



Thanks Rob



(P.s I dont have Much hair left to pull out)
 

·
Registered
Joined
·
2,601 Posts
It's rare, but the filter screen in the tank can get gummed up, you have to drain all the gas, and(preferably) remove the tank to get it out. An EZ-Out works best if it's stuck in there.



Of course it could also be carb related or a slim chance of electrical, matter of elimination.
 

·
Registered
Joined
·
2,282 Posts
Check to see if the jets are in the right towers. The larger number jet goes in the brass hex fitting. With one or both in the wrong tower, you will experience similar problems to what you have.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
My bike was doing the same thing after having it apart, and it seemed like it had plenty of gas, but I think the bike was actually right at the point of having to move the petcock to reserve. What I ended up doing was moving the petcock from 'reserve' to 'on' a couple times and in doing so I noticed some pretty big air bubbles. I filled the tank and it was fixed.



Would be nice if it was that simple huh?
 

·
Registered
Joined
·
8,423 Posts
Service the Spark plug caps,



http://globalcxglvtwins.hostingdelivered.com/viewtopic.php?f=8&t=84



Replace the main fuse holder,



http://globalcxglvtwins.hostingdelivered.com/viewtopic.php?f=8&t=27



I would actually ditch your present spark plug caps and get a new pair of none resistor types from Wemoto as per this page,



http://www.wemoto.com/bikes/Honda/CX_500_A/79-80/picture/Spark_Plug_Cap/

and use Resistor type spark plugs as per,



http://www.pdsrecording.site90.com/cxgl500/Plugs.htm



You may have faulty coils so I would renew them as well as per,



http://globalcxglvtwins.hostingdelivered.com/viewtopic.php?f=10&t=335



These are the ones I use from Ray Williams,



http://cgi.ebay.co.uk/UNIVERSAL-IGN...18?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item4159644bfe





HTH
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #7 ·
It's rare, but the filter screen in the tank can get gummed up, you have to drain all the gas, and(preferably) remove the tank to get it out. An EZ-Out works best if it's stuck in there.



Og course it could also be carb relater or a slim chance of electrical, matter of elimination.




I cant seem to get it out, but the fuel is running out of there a plenty. . . .
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top