Honda CX 500 Forum banner

no spark

  1. No Spark either side, IgniTech CDI

    Technical Help Forum
    Hey guys, I've got a 1980 CX500 with the ignitech cdi that I've been trying to get running. I had spark but it randomly went out on both sides the other day. I've done the multi-meter tests the for the stator and pulsers and they were all within the acceptable ranges (sheet with the...
  2. No Spark on 79 Honda CX500 Custom

    Technical Help Forum
    Hey guys, So I'm pretty new to motorcycle mechanics and am looking for some help. I recently had a friend of mine change the headlight on my bike. It ran great before he changed it and after he fussed around behind the headlight, the bike has no spark. When I turn the ignition all of the...
  3. No Spark problem. I am out of things to replace.

    Technical Help Forum
    Hello Everyone, first I want to thank all of you for keeping up this forum and sharing your useful information and experiences. I have found so much helpful information here and while it has taught me so much about the CX500 I have found myself stuck and still with no spark.. I recently got a...
  4. 1978 No Spark~ G8 Stator and Ignitech on a '78

    Technical Help Forum
    Hi CX500 friends! Here's another no spark thread. After doing some research and reading other threads, I've decided to create another thread because I have a G8 stator and ignitech on a '78 bike. Not sure if that is going to make a difference, but alas, here's the new thread. Story: I drove...
  5. No spark on repaired ignitech.

    Technical Help Forum
    My ignitech went bad. It was humming and I was only getting a single spark (left side). I sent it back, they repaired it, sent it to me. I plugged it in, all was good... For about 10 miles. After a solid run up and down the highway, I stopped to get gas. Bike won't start back up. There's no...
  6. Is my Ignitech fried?!?!

    Technical Help Forum
    So before explaining the issue, I'll give some info on my bike: I purchased the bike almost 4 years ago and it wouldn't charge the battery. Ended up replacing the stator with a G8 model and also purchased the ignitech module. Everything ran good, and charging system worked great. Cut forward a...
  7. 81 SilverWing with no spark

    Technical Help Forum
    Hey everyone. New member here. I recently got my 2nd bike, an 81 GL500 interstate basket case, and have slowly been chipping away at it. I got the engine in, got the drive line hooked up, got it all painted and have a rough concept of what it'll look like when it's done. I have a problem though...
  8. 1980 CX500C No spark

    Technical Help Forum
    Hey guys looking for some input, I've had a CX500 for about six months now, it was running fine up until I put her away yesterday night, I went to start it this morning and have determined that neither side is sparking. I looked into electrical tests I could do on the forums here and went...
  9. 1982 Honda Gl500 no spark!

    Technical Help Forum
    Hi there, I am new to this forum thing... i am working on a 1982 honda gl500 silverwing. The bike was running and starting fine a few days ago. The owner melted the battery (due to a loose neg connection) and now with new battery there is no spark in either of the plugs. Not sure if this is...
  10. CX650C No spark on right

    Technical Help Forum
    I just purchased this 650 Custom, knowing the stator was bad. The bike ran well on battery with no stumbles. Last week my son and I completed the quadruple bypass, and after reassembly, the engine ran great at first. It was smooth at idle and did not stumble on acceleration. I rode it for about...
  11. No left cylinder fire 1981 cx500c

    Technical Help Forum
    I trying to diagnose poor revving with my bike I realized my left spark is not firing. After a shortish test ride the left side exhaust wasn't near as hot as the right so, I pulled the plug and checked for spark. No go. I did the CDI Ignition test and my results for 3, 7, and 9 were low. also...
Top